ニョニャ菓子の代表といえば バームクーヘンのように何層にも重ねられたKueh Lapis(クエラピス)。 Kuehとはお菓子、Lapisとは「層」という意味です。

色鮮やかプラナカンの器とニョニャ菓子でティータイム

ニョニャ菓子の代表といえば バームクーヘンのように何層にも重ねられたKueh Lapis(クエラピス)。 Kuehとはお菓子、Lapisとは「層」という意味です。

Related ideas

Redesign the Tea Bar amsterdam, (from Culy.nl)

"Tea Bar company in Amsterdam. Tea Bar is a Amsterdam based tea shop where you can select, mix and drink your own blend of loose leaf tea. We were asked to create a pack for their most favorite and special blends of loose leaf tea.

Peranakan or Nonya cuisine combines Chinese, Malay and other influences into a unique blend.  Peranakans are descendants of early Chinese migrants who settled in Penang, Malacca, Indonesia and Singapore, inter-marrying with local Malays. The old Malay word nonya (also spelled nyonya), a term of respect and affection for women of prominent social standing (part “madame” and part “auntie”), has come to refer to the cuisine of the Perakanans.

Peranakan or Nonya cuisine combines Chinese, Malay and other influences into a unique blend.

Fifi Lapin

Fifi Lapin:moon cake packaging for hong Kong shopping venue Dalian times Square so cute!

Peranakan Pottery -- Straits Chinese.

On the Trail of the Phoenix – Nyonya porcelain ware @ the Peranakan Museum

ABC Cooking Plus レシピ | ABC Cooking Studio

シンガポールライス | ABC Cooking Studio


Ingredients
Ingredients
  • 鶏肉(もも肉)
  • 白ねぎ(青い部分)
  • しょうが
  • きゅうり
  • トマト
  • 白ねぎ
  • 香菜(パクチー・シャンツァイ)
  • しょうが(すりおろし)
  • にんにく(すりおろし)
  • みそ(合わせみそ)
  • 砂糖
  • 赤唐辛子(輪切り)
  • 鶏のゆで汁
  • ナンプラー
シンガポールライス のレシピ・作り方 │ABCクッキングスタジオのレシピ | 料理教室・スクールならABCクッキングスタジオ

More like this

Pinterest
Search