3

Collection by 三百七十三

9 
Pins
  Japan Architecture, Education Architecture, School Architecture, Architecture Design, Urban Rooms, Co Housing, Kindergarten Design, Public Space Design, Landscape Model

「コントロールから『からまり』へ。都市をも変える価値観の変換」平田晃久(建築家)|WIRED.jp

「建物は、もっと自然環境に『からまる』べきだ」。平田晃久は、周辺環境と接点をもたない、コントロールされた20世紀の建築に対立する方法論として、「エコロジカルな建築」を提唱している。その方法論を大規模に運用していくには、人々の豊かさの価値観も変わる必要があるという。彼が提案する「新しいラグジュアリー」は、都市に乱立する高層ビルの風景をも変える力を持つものだ。

Image 1 of 11 from gallery of Sanya Lake Park Super Market Proposal / NL Architects. Photograph by NL Architects Green Architecture, Landscape Architecture, Architecture Design, Residential Architecture, Contemporary Architecture, Urban Landscape, Landscape Design, Design 3d, Arch Model

Sanya Lake Park Super Market Proposal / NL Architects

Designed by NL Architects in Sanya,China Housing Corporation VANKE recently asked NL Architects to make a proposal for a Super Market as part of a big resort ...

La future gare Saint Denis Pleyel par Kengo Kuma – D'architectures The future station Saint Denis Pleyel by Kengo Kuma – Architectures Cultural Architecture, Architecture Design, Sacred Architecture, Facade Design, Concept Architecture, Landscape Architecture, Sustainable Architecture, Kengo Kuma, Paris Saclay

オリンピックの新国立競技場の設計者、隈研吾さんのフランスの「サンドニ・プレイエル駅」

2020年東京五輪・パラリンピックの主会場となる新国立競技場の建設で、「木と緑のスタジアム」を主なコンセプトにしたA案が採用されました。A案を手掛けた隈研吾さん(61)は、9月に行われた「パリの玄関口」となるサンドニ・プレイエル駅のコンペで

  Open Space Architecture, Library Architecture, Studios Architecture, Modern Architecture House, School Architecture, Interior Architecture, Modern Library, Library Design, Modern Japanese Interior

知のスパイラルを空間デザイン化した図書館へ

南北に長いスウェーデンの内陸中央部、ダーラナ地方のファールン(Falun)。2014年5月に竣工したばかりのダーラナ大学の図書館を訪ねてみた。ストックホルムから車で3時間ほどの距離に位置し、お土産として人気のあるダーラホース(ダーラナ馬)の故郷でもある。

Gallery of VUW Campus Hub / Architectus + Athfield Architects - 8 University Architecture, Education Architecture, School Architecture, Interior Architecture, Atrium Design, Library Design, Learning Spaces, Bilbao, Commercial Interiors

Galería de Edificio Eje del Campus de la Universidad Victoria en Wellington / Architectus + Athfield Architects - 8

Imagen 8 de 24 de la galería de Edificio Eje del Campus de la Universidad Victoria en Wellington / Architectus + Athfield Architects. Fotografía de Paul McCredie