Shibaura offices, Tokyo | by Kazuyo Sejima. Photography: Iwan Baan. White steel & glass.

Shibaura Office, Tokyo – Japan by Kazuyo Sejima (SANAA) Domus, December 2011 – Tokyo’s vertical thresholds – Text by Roberto Zancan

ちいさな図版のまとまりからから建築について考えたこと|石上純也氏レクチャー・後編 | Web Magazine OPENERS

ちいさな図版のまとまりからから建築について考えたこと|石上純也氏レクチャー・後編

Some more shots of 'Lom Wong' by Stu/D/O x ARCHIVE x TROP : TCDC Khon Kaen Design Competition The architecture is inspired by the way Isan People sitting together in circle and having their meals. Called 'Lom Wong' in Thai, the function rooms were strategically placed around the site, while facing each other. There is no Main Entrance. Basically guests can access from any direction of the nearby urban blocks. We got the roof design from Isan Vernacular Roof, but we added a little twist…

Some more shots of 'Lom Wong' by Stu/D/O x ARCHIVE x TROP : TCDC Khon Kaen Design Competition The architecture is inspired by the way Isan People sitting together in circle and having their meals. Called 'Lom Wong' in Thai, the function rooms were strategically placed around the site, while facing each other. There is no Main Entrance. Basically guests can access from any direction of the nearby urban blocks. We got the roof design from Isan Vernacular Roof, but we added a little twist…

Maqueta

Maqueta

Fii Fun House - a clever, fun, children friendly restaurant in Buenos Aires, Argentina.

Fii Fun House - a clever, fun, children friendly restaurant in Buenos Aires, Argentina.

tables

Dansk is a café located at the Danish Design Center, redesigned by Remove with the new concept “How to create unique café with eye catching and extra ordinary furniture”. I would like to be owner of an epic cafe someday

photo(C)DAICI ANO 永石貴義建築設計事務所が設計した千葉県市川市の住宅"市川の住宅"です。 photo(C)DAICI ANO 以下、建築家によるテキストです。 ********** 東京近郊に建つ、夫婦と幼い子供の3人のための住宅である。 敷地の南側に広がる畑の大らかさを引き寄せるように、1階を天井の高いがらんとしたリビングとし、隣家の階高より半層ずれた高さとなる2階に各寝室や書斎、浴室などの諸室を配した。求められた各室の独立性により、部屋と廊下によるnLDKの構成をベースとしているが、そのあり方やつながりを少し変えている。目標としては、階段-廊下-部屋-収納というようなツリー状の関係をゆがめることで、つながらない場所につながるかのように、この小さな住宅に広がりを与えることであった。結果として、それぞれ空間上の特性を残したまま、新たに機能が上書きされている。すなわち、ステンレス張りのトップライトのような吹き抜け、 穴によって分断され階段ともつながらない廊下のような部屋、壁面収納の中に広がる洗面室兼廊下、収納から入...

photo(C)DAICI ANO 永石貴義建築設計事務所が設計した千葉県市川市の住宅"市川の住宅"です。 photo(C)DAICI ANO 以下、建築家によるテキストです。 ********** 東京近郊に建つ、夫婦と幼い子供の3人のための住宅である。 敷地の南側に広がる畑の大らかさを引き寄せるように、1階を天井の高いがらんとしたリビングとし、隣家の階高より半層ずれた高さとなる2階に各寝室や書斎、浴室などの諸室を配した。求められた各室の独立性により、部屋と廊下によるnLDKの構成をベースとしているが、そのあり方やつながりを少し変えている。目標としては、階段-廊下-部屋-収納というようなツリー状の関係をゆがめることで、つながらない場所につながるかのように、この小さな住宅に広がりを与えることであった。結果として、それぞれ空間上の特性を残したまま、新たに機能が上書きされている。すなわち、ステンレス張りのトップライトのような吹き抜け、 穴によって分断され階段ともつながらない廊下のような部屋、壁面収納の中に広がる洗面室兼廊下、収納から入...

Workspace for fishery and resting place in Tsukihama, Miyatojima. Area of Building 72m2 Constructed 2014 Design: Kazuyo Sejima + Ryue Nishizawa / SANAA Structure Design: SAP / Sasaki and Partners Constructor: Shelter

Workspace for fishery and resting place in Tsukihama, Miyatojima. Area of Building Constructed 2014 Design: Kazuyo Sejima + Ryue Nishizawa / SANAA Structure Design: SAP / Sasaki and Partners Constructor: Shelter

Pinterest
Search