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American ceramic artist and painter Toshiko Takaezu: "You are not an artist simply because you paint or sculpt or make pots that cannot be used. An artist is a poet in his or her own medium. And when an artist produces a good piece, that work has mystery, an unsaid quality; it is alive."

Toshiko Takaezu: "You are not an artist simply because you paint or sculpt or make pots that cannot be used. An artist is a poet in his or her own medium. And when an artist produces a good piece, that work has mystery, an unsaid quality; it is alive.

toshiko takaezu

Toshiko Takaezu: "You are not an artist simply because you paint or sculpt or make pots that cannot be used. An artist is a poet in his or her own medium. And when an artist produces a good piece, that work has mystery, an unsaid quality; it is alive.

Taken in Toshiko's basement studio, Quakertown, N.J. We had a big discussion that day about the aesthetics of shiny glazes. Photo:Mark Fishstein

Taken in Toshiko's basement studio, Quakertown, N. We had a big discussion that day about the aesthetics of shiny glazes.

An informal photo of Toshiko in her kitchen. Quakertown N.J. Photo:Mark Fishstein

An informal photo of Toshiko in her kitchen. Quakertown N.

At a 2008 Exhibit of her work.

At a 2008 Exhibit of her work.

Auntie Bunny- O Kanoelani

Auntie Bunny--Kumu of Halau O Kanoelani in the White Mountains of Arizona

My dear heart never think you are better than others. Listen to their sorrows with compassion. If you want peace, don’t harbour bad thoughts do not gossip and don’t teach what you do not know.

Café がらまんじゃく沖縄の地が持つ自然のパワーをめいっぱい 心づくしの健康長寿定食をCALEND-OKINAWA(カレンド沖縄)

Café がらまんじゃく沖縄の地が持つ自然のパワーをめいっぱい 心づくしの健康長寿定食をCALEND-OKINAWA(カレンド沖縄)

Café がらまんじゃく沖縄の地が持つ自然のパワーをめいっぱい 心づくしの健康長寿定食をCALEND-OKINAWA(カレンド沖縄)

Café がらまんじゃく沖縄の地が持つ自然のパワーをめいっぱい 心づくしの健康長寿定食をCALEND-OKINAWA(カレンド沖縄)

cafe がらまんじゃく 「この中に薬草や野菜は40種類くらい入っているわね。海藻は4種類入っているのよ」   ええっ、そんなに?! それは、生野菜スティックに添えられた具沢山の薬草味噌のこと。この味噌の美味しさは、ファンの多さが証明している。私の周りにも「がらまんじゃくの薬草味噌が大好き」と夢中になっている人が何人もいる。いやはや、こんなに多くの種類の薬草や海藻が入っているのに、なぜ味がひとつにまとまっているのだろう。薬草のほんのりとした苦みがたまらない。箸が止まらず、あっという間に皿が空になる。   「使う薬草の種類とか効能を調べて、それを採って洗って、味噌にしてって、も~それだけで大変な手間なんだから〜」

cafe がらまんじゃく 「この中に薬草や野菜は40種類くらい入っているわね。海藻は4種類入っているのよ」 ええっ、そんなに?! それは、生野菜スティックに添えられた具沢山の薬草味噌のこと。この味噌の美味しさは、ファンの多さが証明している。私の周りにも「がらまんじゃくの薬草味噌が大好き」と夢中になっている人が何人もいる。いやはや、こんなに多くの種類の薬草や海藻が入っているのに、なぜ味がひとつにまとまっているのだろう。薬草のほんのりとした苦みがたまらない。箸が止まらず、あっという間に皿が空になる。 「使う薬草の種類とか効能を調べて、それを採って洗って、味噌にしてって、も~それだけで大変な手間なんだから〜」