菓=梅花五題/末富(京都)

Lovely wagashi documented daily on "One day, one sweet".

Japanese sweets, Kuzukiri 葛きり- kudzu starch noodles with sweeten sylup.

Japanese sweets, Kuzukiri 葛きり- kudzu starch noodles with sweeten sylup. This is the equivalent of Persian / Iranian Faloodeh !

一日一菓 木村宗慎

Japanese sweets -Mizuyokan- (soft adzuki-bean jelly) on Bizen ware plate from Momoyama Era Japan /// cuisine + céramique

菓=椿餅/芳光 器=銹絵重色紙皿 尾形乾山作 江戸時代

菓=椿餅/芳光 器=銹絵重色紙皿 尾形乾山作 江戸時代

菓=若草/緑菴(京都) 器=明川碗 李朝時代 浅川伯教旧蔵

菓=若草/緑菴(京都) 器=明川碗 李朝時代 浅川伯教旧蔵

http://www.shinchosha.co.jp/tonbo/blog/kimura/images/2012/12/img_0498.jpg

http://www.shinchosha.co.jp/tonbo/blog/kimura/images/2012/12/img_0498.jpg

菓=錦台、枯松葉/亀屋伊織(京都) 器=貼紅葉輪花雲錦文菓子盆 十二代飛来一閑作 明治時代

菓=錦台、枯松葉/亀屋伊織(京都) 器=貼紅葉輪花雲錦文菓子盆 十二代飛来一閑作 明治時代

Pinterest
Search