When autocomplete results are available use up and down arrows to review and enter to select. Touch device users, explore by touch or with swipe gestures.

1moku_project

55 Pins
 3y
Collection by
Our proposal for a garden renovation of a gallery/tea house in central Shanghai, China. The concept of (Shin - Gyo - So) or (Formal - Semiformal - Informal) was utilized due to the garden’s oblong shape. Furthermore, the fundamental shapes ○△□ (Circle - Triangle - Square) were also visualized through the garden design.
Located in a sports park in Iizuka, Fukuoka, this project consisted of demolishing an old hotel to be transformed into a hotel and glamping facility. The size of the facility is 22000 m2. Through the landscape proposal we had to consider what kind of sports park it was going to be, where the hotel should be located, and how we can invite people to the location. Our first inspiration was to create a place where people can go back to their roots.
Our proposal for a shopping mall located in front of Yamagata station in Yamagata prefecture. Using the flow of the Mogami River as the concept for the large courtyard, we used circles to portray our theme of “sky-gazing”. Memories of when we were young are very important as we become adults. By using these memories to create a pleasing landscape design we sought to create a space that could be enjoyed by people of all ages.

proposal

10 Pins
Using locally foundajistone and creating mounds, we tried to create a scene an owner of the house would have seen when he was small. Also, Ehime is the hometown of the father of Isamu Noguchi, a famous sculptor. To reflect the fact, we symbolically placed stones to create a “sculpture garden”. In a courtyard, we created a river coming from the other side, enhancing the depth of space.
We created a garden space that took the earth excavated and used it directly within the site for features such as a pounded-earth wall façade with soft, natural colors, and a grassy mound forming the main garden. The mound is shaped after Mt. Hiei, which is visible from, and visually incorporated into the garden. For plantings, as far as possible we selected neutral vegetation, like the plants that spontaneously take hold in the foothills of rural mountains.
A bare reinforced concrete wall connects with the white house at an angle producing just the right level of tension in the approach area. We attempted to create a minimalist garden, using only a small number of different materials, and defining the space with simple planes.

personal work

4 Pins
A project is development of beachside space for the use of glamping or glamorous camping. Reflecting American West coast style, we used abundant palms, agaves, and succulents including cacti. In the 1460 ㎡ space surrounded by restaurants, we placed white sand imported from Vietnam along with coco palms and Russian olives to create beach-like space.
Concept Façade wall project for Subaru Roman Resort hot spring leisure facility. The idea was inspired by seeing the redness of the local earth when first inspecting the site. The color fits well with the existing building (black), and when seen from below the slope that is topped by a pounded-earth wall, it has an apparent height of about 7 meters. Making the wall required 170 cubic meters of earth.
We created a residential garden each part of which has a special story. For example, using the small garden "ogitsubo" in Kyoto Imperial Palace as a motif, we createdgosho-no-tsubowith a single weeping cherry tree and Calicarpa japonica. In the norther garden, we created a green carpet with Ophiopogon japonica and planted camellias which bloom in winter. Insatoyama-no-niwa, we used mountain plants. Next to it, we planted a 5-meter Japanese maple which can be framed by the window of a house.

landscape

31 Pins
This project was a renovation of a teahouse garden section with the main Taikoen Garden that had been protected as a Tangible Cultural Property. We set up a water-feature to make the teahouse stand out. The six-meter-long bridge-stone used over the water-feature is modeled after the bridge-stone in the main garden pond, which is a major symbol of Taikoen Garden. We planted deciduous trees, such as maple and salas, around the water-feature.
For this restaurant facing the Dotonbori River in Horie, Osaka City, we used a stone called Teppei-seki for the flooring . This Teppei-seki, taken from Suwa in Nagano Prefecture, brought a unique taste of nature. We also made the reception counter with offcuts from the same stone. For the private room in the back, we used diatomite on the walls to create a woodblock-style atmosphere.
Project at a corporate lodge surrounded by Akita cedar woods The project consisted of front and rear gardens with different characters. The front garden is formal to provide a courteous welcome to visitors. It is a modern space with a checkerboard pattern of moss and granite. In contrast, the back garden is full of greenery, with rocks floating like islands in a sea of moss, taking advantage of the backdrop provided by the Akita cedar woods.

zen garden

10 Pins
Taikoen Tea Garden
Taikoen Tea Garden
Taikoen Tea Garden
Taikoen Tea Garden
Taikoen Tea Garden
Taikoen Tea Garden
This project was a renovation of a teahouse garden section with the main Taikoen Garden that had been protected as a Tangible Cultural Property. We set up a water-feature to make the teahouse stand out. The six-meter-long bridge-stone used over the water-feature is modeled after the bridge-stone in the main garden pond, which is a major symbol of Taikoen Garden. We planted deciduous trees, such as maple and salas, around the water-feature.
1moku_japan
1moku_japan
Horie Toka
Horie Toka
Horie Toka
Horie Toka
Horie Toka
Horie Toka
For this restaurant facing the Dotonbori River in Horie, Osaka City, we used a stone called Teppei-seki for the flooring . This Teppei-seki, taken from Suwa in Nagano Prefecture, brought a unique taste of nature. We also made the reception counter with offcuts from the same stone. For the private room in the back, we used diatomite on the walls to create a woodblock-style atmosphere.
1moku_japan
1moku_japan
WILD BEACH
WILD BEACH
WILD BEACH
WILD BEACH
WILD BEACH
WILD BEACH
A project is development of beachside space for the use of glamping or glamorous camping. Reflecting American West coast style, we used abundant palms, agaves, and succulents including cacti. In the 1460 ㎡ space surrounded by restaurants, we placed white sand imported from Vietnam along with coco palms and Russian olives to create beach-like space.
1moku_japan
1moku_japan
SUBARU Romance resort
SUBARU Romance resort
SUBARU Romance resort
SUBARU Romance resort
SUBARU Romance resort
SUBARU Romance resort
Concept Façade wall project for Subaru Roman Resort hot spring leisure facility. The idea was inspired by seeing the redness of the local earth when first inspecting the site. The color fits well with the existing building (black), and when seen from below the slope that is topped by a pounded-earth wall, it has an apparent height of about 7 meters. Making the wall required 170 cubic meters of earth.
1moku_japan
1moku_japan
S Residence in Sakyo-ku
S Residence in Sakyo-ku
S Residence in Sakyo-ku
S Residence in Sakyo-ku
S Residence in Sakyo-ku
S Residence in Sakyo-ku
We created a residential garden each part of which has a special story. For example, using the small garden "ogitsubo" in Kyoto Imperial Palace as a motif, we createdgosho-no-tsubowith a single weeping cherry tree and Calicarpa japonica. In the norther garden, we created a green carpet with Ophiopogon japonica and planted camellias which bloom in winter. Insatoyama-no-niwa, we used mountain plants. Next to it, we planted a 5-meter Japanese maple which can be framed by the window of a house.
1moku_japan
1moku_japan
Shanghai Grand Theater
Shanghai Grand Theater
Shanghai Grand Theater
Shanghai Grand Theater
Shanghai Grand Theater
Shanghai Grand Theater
Art Deco rooftop garden project The Shanghai Grand Theatre was built in 1928 as the first movie theater in the East side of the world. With its art deco style, it is a valued historical and cultural asset. In preparation for the Shanghai World Expo 2010, the theatre building was renovated under government direction, including a rooftop garden and restaurants on the top level. The restaurant is named "ARK" (operated by the Maverick DC Group).
1moku_japan
1moku_japan
Sakura-no-uta Healing Garden
Sakura-no-uta Healing Garden
Sakura-no-uta Healing Garden
Sakura-no-uta Healing Garden
Sakura-no-uta Healing Garden
Sakura-no-uta Healing Garden
We created a healing garden for a mixed-use elderly care facility that, included day care, hospital care, and a nursing home. We approached this project with the aim that thegarden can contribute to the following goals: 1) residents can connect to each other; 2) residents can connect to nature; 3) residents can improve their lives. Seasonal plants help to stimulate forgotten memories through smell and touch and lead to reminiscence therapy.
1moku_japan
1moku_japan
Rapoppo Oimobatake Tokyo Skytree
Rapoppo Oimobatake Tokyo Skytree
Rapoppo Oimobatake Tokyo Skytree
Rapoppo Oimobatake Tokyo Skytree
Rapoppo Oimobatake Tokyo Skytree
Rapoppo Oimobatake Tokyo Skytree
We designed and constructed the Rapoppo rooftop vegetable garden for Tokyo Skytree Town, an urban vegetable plot where you can get earth on your hands in the middle of the city. Members of the the garden planted sweet potato seedlings in early summer, and can harvest the crop in autumn. A 3-meter tall iconic iron sculpture with a farmer motif adds to the fun atmosphere.
1moku_japan
1moku_japan
Quantic
Quantic
Quantic
Quantic
Quantic
Quantic
Complementing the style of its international-themed facility which provides music, arts, wine from different parts of the world, the façade garden accommodates plants originating from different counties, such as 12-meter palms, agaves, and bougainvillea. In the front garden of a restaurant, we provided rush of greenery in limited space. A tree tunnel and a roundabout route makes people feel the space larger than it is. A water feature is also giving movement to the scene.
1moku_japan
1moku_japan
The Place of Tokyo
The Place of Tokyo
The Place of Tokyo
The Place of Tokyo
The Place of Tokyo
The Place of Tokyo
Project for a bridal facility next to Tokyo Tower - a landmark that everyone knows. The beautiful and much-loved tower is visible from the chapel, terrace, and banqueting rooms. We used a mobile crane early in the morning to lift a mature olive tree and distinctive imported plants to the roof of the facility for planting in the rooftop lounge space. To match the Spanish restaurant located in the first floor, we used Latin vegetation.
1moku_japan
1moku_japan
Namegata Farmers Village
Namegata Farmers Village
Namegata Farmers Village
Namegata Farmers Village
Namegata Farmers Village
Renovating a closed elementary school, agriculture theme park was designed. We were in charge of landscape design and construction. Respecting the nature which has nurtured children, we tried to plant the seeds of the land’s memory which can be inherited to the next generation. We created flower fields, sculptures, and a policy stone to welcome visitors. In addition, we designed a rear garden with Sweet Potato oven and terrace for Cherry Café to accommodate various events.
1moku_japan
1moku_japan
Miel Citron
Miel Citron
Miel Citron
Miel Citron
Miel Citron
Miel Citron
We created a garden for a wedding venue with a New York City sense of style. Forest-like trees and water features at the entrance creates a magical beginning to a special day. A self-sustaining garden provides a fun, fresh, and relaxing atmosphere where brides and glooms can simply be themselves. The front yard is open to the street and subsequently contributes to the overall beautification of the neighborhood, like public parks.
1moku_japan
1moku_japan
MERCER LOUNGE Gyunabe Iron
MERCER LOUNGE Gyunabe Iron
MERCER LOUNGE Gyunabe Iron
MERCER LOUNGE Gyunabe Iron
MERCER LOUNGE Gyunabe Iron
MERCER LOUNGE Gyunabe Iron
Project down a quiet alley off Gaiennishi-dori in Shirokane. Created by renovating an old two-story house, the interior retains the 80 year-old flavor, cleverly integrating modern elements to a structure from the good old days of Japanese architecture. As a result, the house was reborn with a very unique design. The space also makes a good use of trees such as winter camellia, sakura, and shidare-zakura, and other vegetation to enhance the delight of the Japanese seasons.
1moku_japan
1moku_japan
LOGEMENTS Minoomakiochi
LOGEMENTS Minoomakiochi
LOGEMENTS Minoomakiochi
LOGEMENTS Minoomakiochi
LOGEMENTS Minoomakiochi
LOGEMENTS Minoomakiochi
Project for condominium landscaping and interior design of the entrance space After a generously curved stone clad wall and an approach full of greenery, you find a relaxing space with lots of books. By ensuring that this space is not visible in advance, the design enhances the sense of depth of the approach. Lighting deliberately brings out contrasts between light and dark areas, making the communal areas feel dynamic.
1moku_japan
1moku_japan
LOGEMENTS Ibarakishimochujo
LOGEMENTS Ibarakishimochujo
LOGEMENTS Ibarakishimochujo
LOGEMENTS Ibarakishimochujo
LOGEMENTS Ibarakishimochujo
LOGEMENTS Ibarakishimochujo
The site is shaped like a flag on a flagpole, so there is a long approach before reaching the actual condominium building. To make the most of this awkward shape, we adopted a motif from old Japanese house designs—the tooriniwa, a passage running through the house from front to back. Stones, recycled building materials, and moss are incorporated into the design as part of the progression from the approach to the lobby, communicating the warmth of natural materials.
1moku_japan
1moku_japan